ЗА ПРОЕКТА

Този проект е създаден с помощта и съдействието на Регионален исторически музей - гр. Перник. Всички материали са от изследователски проучвания, които са предоставени безвъзмездно от служителите на музея за НОИТ 2018.

Уеб сайтът представя един от емблематичните символи на Перник - хълма Кракра. Крепостта там е една от най-значимите в българските земи, засвидетелствана по археологически път. Всеки потребител може да се запознае виртуално и интерактивно с този величествен археологически обект в местността "Кракра".

Целта е да се покаже истинската стойност, същността и величието на крепостта в град Перник. Чрез проекта искаме да докажем, че това е една от най-значимите крепости, доказващи величието на България.

Проектът е разработен в продължение на 7 месеца. Материалите са авторски и са предоставени безвъзмездно от Регионален исторически музей – град Перник. Дизайнът, който избрахме е свободно разпространяващ се в Интернет, но ние го преработихме така, че да можем да включим нашия авторски клип с дрон в началната ни страница.

Използваните за програмиране езици и технологии са: